Društvo za razvoj dece i mladih – Otvoreni klub iz Niša u sardnji sa Centrom za interaktivnu pedagogiju iz Beograda, Društvom za razvoj kreativnosti iz Aleksinca , Užičkim centrom za prava deteta i Nexusom iz Vranja počeo je sa realizacijom projekta pod nazivom „Mreža mladih za inkluzivno društvo“. Projekat će promovisati inkluzivno obrazovanje u osnovnim školama, toleranciju i razumevanje različitosti kod učenika, roditelja i nastavnika kroz aktivnosti mreže mladih koja će biti formirana u okviru projekta.

Projekat će okupiti tridesetoro mladih iz Niša, Beograda, Aleksinca, Vranja i Užica koji će kroz 25 forum predstava, kampanja i tribina doprineti promociji inkluzivnog obrazovanja i širenju informacija o participaciji dece iz manjinskih grupa i iz dečjeg ugla ukazati na probleme koji proizilaze u ovom procesu, kao i na mogućnosti njihovog prevazilaženja putem zalaganja svih koji su uključeni u ovaj proces.

Projekat je finasiran od strane Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji kroz EIDHR program i trajaće do oktobra 2014. godine.